U prometnoj nesreći ozlijeđen pješak

Slika PU_I/policajac na motoru ispred arene.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 20,30 sati u mjestu Žbandaj ozlijeđen je 61-godišnji pješak s područja Poreča.

Foto: PU istarska

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 20,30 sati u mjestu Žbandaj ozlijeđen je 61-godišnji pješak s područja Poreča.

Nesreća se dogodila kada je 21-godišnjak s područja Poreča, upravljao vozilom marke BMW, pulskih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Žbandaj te je izlaskom iz blagog zavoja u desno, zbog neprilagođene brzine kretanja udario prednjim dijelom automobila u potkoljenicu 61-godišnjeg pješaka, koji se kretao cestom, uz desni rub kolnika, pod utjecajem alkohola od 0,88 g/kg i bez reflektirajuće odjeće. Zbog zadobivenih ozljeda, 21-godišnjak je pješaka odvezao na HMP Poreč, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru, bez da je o prometnoj nesreći obavijestio najbližu policiju postaju. Policijski službenici ubrzo su pronašli vozača, i to kako sudjeluje u prometu u mjestu Radmani, a izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola od 0,46 g/kg.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 21-godišnjeg vozača i 61-godišnjeg pješaka slijedi pokretanje prekršajnog postupka.



Stranica