U Puli izgorjelo skladište, a u Poreču kamp kućica

Slika /2018/vatrogasci pula.jpg

U jednom od požara dvije su osobe lakše ozlijeđene, a nastala je i velika materijalna šteta

Foto: Ilustracija

Istarska policija je u posljednja dva dana evidentirala dva požara, u kojima je nastala velika materijalna šteta, dok su u jednom od požara dvije osobe zadobile i ozljede.

Pulska je policija 29. svibnja u poslijepodnevnim satima zaprimila dojavu o požaru u Ulici Fojbon do kojeg je došlo uslijed kvara na električnim instalacijama u montažnom objektu koji se koristi kao skladište, a koji se nalazi u sklopu obiteljske kuće u vlasništvu 70-godišnjakinje. Uslijed požara u potpunosti je izgorio inventar i sadržaj u skladištu, a vatra se zahvatila i fasadu kuće u kojoj je skladište, kojom prilikom je došlo do oštećenja fasade, klima uređaja i stolarije. Požar se također proširio i na susjednu kuću, gdje je izgorio bor te je oštećen prozor. Uslijed prijenosa topline došlo je i do oštećenja automobila pulskih registracijskih oznaka u vlasništvu pravne osobe iz Pule.

Požar su pod nadzor stavili pulski vatrogasci oko 15.30 sati, a materijalna šteta biti će utvrđena naknadno.

Porečka policija je 30. svibnja oko 07.30 sati zaprimila dojavu o požaru mobilne kućice u autokampu na području Tar-Vabrige. Naime, 39-godišnji državljanin Njemačke primijetio je gusti dim i vatru na krovu terase te je zajedno s 38-godišnjom državljankom Njemačke i dvoje djece izašao iz kućice, dok se vatra proširila te je kućica u potpunosti izgorjela. Također je oštećena i susjedna mobilna kućica u vidu djelomično nagorene jedna strane.

Na mjestu događaja izvršen je očevid te je utvrđeno kako je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama na krovu terase mobilne kućice.

U događaju su 39-godišnjak i 38-godišnjakinja lakše ozlijeđeni, a materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća eura.

Priopćenja