U Puli održana utrka protiv ovisnosti

Slika PU_I/vijesti/2017/mjeec naslovna.jpg

Foto: Ilustracija

Danas je u Puli, revijalnom utrkom na poznatom šetalištu Lungomare, Policijska uprava istarska započela obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Naime, Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se u Hrvatskoj svake godine od 15. studenoga do 15. prosinca te se u tom razdoblju provode aktivnosti, kojima je cilj potaknuti društvo na aktivnu borbu protiv svih oblika ovisnosti. U narednih mjesec dana, Policijska uprava istarska provest će brojne preventivne aktivnosti, kojima će upozoriti kako je ovisnost ozbiljan društven problem. Prva od takvih aktivnosti održana je danas u Puli s ciljem usmjeravanja mladih prema sportu i druženju.

U suradnji s Gradom Pula, Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Gradskim društvom Crvenog križa Pula, Istarskom županijom (kampanja Bježi/Via), Udrugom kineziologa, Udrugom UZPIRO Cro, Udrugom Institut i Centrom za socijalnu skrb Pazin – Podružnica Obiteljski centar Pula, a uz medijsko praćenje Radio Pule, na šetalištu Lungomare održana je revijalna utrka učenika OŠ Stoja i OŠ Veruda. Prije početka utrke prisutnima su se obratili načelnik PU istarske Alen Klabot i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, koji su podsjetili na važnost zajedničke borbe protiv ovisnosti i pozvali mlade da kažu glasno NE ovisnosti.

U utrci, koja je započela na Mornaru, sudjelovalo je pedesetak učenika. Nakon što su otrčali do Gortanove uvale i nazad do Mornara, djeca su se okrijepila toplim čajem i kroasanima, a najbrži trkači dobili su i simbolične nagrade, majice kampanje ''Bježi/Via''. Umjesto startnih brojeva, sudionici utrke nosili su na majicama jedan od tri najbolja slogana, koji su izabrani na natječaju učenika sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola. Na natječaj su pristigla ukupno 33 prijedloga, a kao najbolji odabrani su slijedeći slogani:  

  • ''(Ne)ovisan znači biti slobodan i sretan'', OŠ Monte Zaro, Ivan Milić, 7b
  • ''(Ne)ovisan znači slijediti svoj put i ne biti tuđi kaput'', OŠ G. Martinuzzi, Erin Rupčić, 8b
  • ''(Ne)ovisan znači imati stav i biti zdrav'', OŠ G. Martinuzzi, Katja Ruba, 8a.

Učenici koji su napisali najbolje slogane dobili su za svoj trud zahvalnice, koje im je uručila Jelena Rupčić, voditeljica mladeži Gradskog društva Crvenog križa Pula, a osvojili su i prigodne nagrade pa će tako jedan provesti s pomorskom i prometnom policijom i saznati nešto više o njihovom radu.



Stranica