U roku od nekoliko minuta dvaput zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola

Slika /2018/policija natpis2.jpg

Policijski službenici i ovog su vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu, a najviše su posla imali s prometnim recidivistima

Foto: Ilustracija
 
U dane vikenda, od 10. do 12. veljače,  na području Policijske uprave istarske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su završile sa materijalnom štetom, bez ozlijeđenih osoba.
 
Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 483 vozača/vozila. Iz prometa su isključena 25 vozača i 8 vozila. Utvrđeno je 266 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 87 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 27 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 53 prekršaja,
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo –8 prekršaja
  • upravljanje vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom – 4 prekršaja,
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti droga – 3 prekršaja,
  • ostali prekršaji – 67 prekršaja.
 
Pulska je policija noćas, 13. veljače oko 3.05 sati na Medulinskoj cesti zaustavila i kontrolirala osobni automobil Audi pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.70 promila upravljao 43-godišnjak. Muškarcu je izdan obvezni prekršajni nalog i naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom. Unatoč izdanoj zabrani, vozač je nakon nekoliko minuta na kolniku ceste ŽC5200 ponovo zatečen od strane ophodnje prometne policije kako upravlja automobilom te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1.68 promila. Nakon alkotestiranja muškarac je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Vozaču je policija zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdala novčane kazne u iznosu od ukupno 3.960 eura i zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 9 mjeseci.
 
Labinska je policija 11. veljače oko 20,30 sati u Ulici Prilaz Kikova zaustavila i kontrolirala osobni automobil Fiat, pulske registracijske oznake kojim je upravljao 23-godišnjak. Policijski službenici su tijekom kontrole utvrdili da vozač upravlja vozilom kojemu je istekla valjanost prometne dozvole i to prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno da nema položen vozački ispit. Provedenim preliminarnim testiranjem na opojne droge dobivena je pozitivna reakcija, a podvrgavanje stručnom pregledu izuzimanja krvi i urina poradi analize na droge vozač je izričito odbio. Poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač je uhićen i doveden na nadležni sud koji mu je odredio ukupnu novčanu kaznu od 2.900 eura.
 
Tijekom kontrole muškarac je policijskim službenicima dragovoljno izručio manju količinu marihuane koju je posjedovao kod sebe te je prekršajno sankcioniran sa 663 eura sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga. 

Stranica