Učenici, upoznajte se s prometnim pravilima i osvojite vrijedne nagrade

Slika /2023/učilica.jpg

Počelo je 15. Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike osnovnih škola te 6. Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike srednjih škola

Foto: Ilustracija

I ove godine provodi se natjecanje u poznavanju prometnih propisa, poznato pod nazivom ''Prometna učilica'', koje organiziraju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNet i Moj Telekom d.o.o., a financira se sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Djeca i mladi jedna su od najugroženijih skupina sudionika u prometu te se ovim programom nastoji podići razinu njihovog znanja i svijesti o sigurnosti cestovnog prometa.

Natjecanje je započelo 2. listopada, a traje do 21. prosinca te se provodi u tri kategorije – najbolji učenik/učenica, najbolji razred i najbolja škola. Natjecati se mogu učenici svih osnovnih škola i svih srednjih škola.

Učenici će moći pokazati svoje znanje i vještine kroz online testove, koje mogu rješavati na svojim računalima, tabletima ili pametnim telefonima. Kako bi se što bolje pripremili za natjecanje, učenici mogu rješavati i probne ispite, a organizatori su pripremili i brojne edukativne materijale, video lekcije i kvizove vezane uz sigurnost cestovnog prometa.

Za najbolje učenike, razrede, škole i učitelje, mentore i voditelje natjecanja osigurane su brojne vrijedne i poticajne nagrade. SuperStar nagrada je Microsoft Xbox Series S igraća konzola, a dodjeljuje se najuspješnijem učeniku za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog. Ostale nagrade su prijenosna računala, pametni telefoni, romobili i druge zanimljivosti.

Pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i njihove učitelje, da se uključe u natjecanja u poznavanju prometnih propisa te da svi zajedno doprinesemo većoj sigurnosti djece u prometu.
 

Najave