Upozorenje vozačima traktora i ostalim sudionicima u prometu

Slika PU_I/traktor.bmp

Dolaskom toplijih dana, na području Istre započinju poljoprivredni radovi te se očekuje povećan promet traktora na cestama.

Foto  Ilustracija  

Dolaskom toplijih dana, na području Istre započinju poljoprivredni radovi te se očekuje  povećan promet traktora  na cestama.

Praćenjem stanja sigurnosti na području Policijske uprave istarske, utvrđeno je kako se tijekom 2012. godine dogodilo 10 prometnih nesreća  u kojima su sudjelovali vozači traktora. Od toga 8 prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama u kojima je jedna  osoba lakše, a jedna teže ozlijeđena.

U cilju povećanja sigurnosti u prometu,  PU istarska upozorava vozače i vlasnike traktora  na sljedeće: 

  • da prije upotrebe provjere tehničku ispravnost traktora i  njihovih priključnih vozila (ispravnost kočnica i svjetlosne signalizacije) te da iste registriraju,
  • kada upravljaju traktorom, moraju imati položeni vozački ispit ''F'' kategorije (traktori),
  • prije uključivanja vozila u promet, dužni su očistiti blato s kotača, kako ga ne bi nanijeli na suvremeni kolnički zastor. 

Također upozoravamo i ostale vozače sudionike u prometu na povećanu prisutnost traktora u prometu na cesti, imajući u vidu njihovu brzinu kretanja na cesti, a koja je manja od kretanja ostalih vozila.



Stranica