VIDEO: Istaknuti policijski službenik i sportski djelatnik sportski je promotor kampanje Postani policajac/policajka

  • Slika /2023/MUP_POSTANI_POLICAJAC_03.00_00_17_04.Still007.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenik u svoje slobodno vrijeme posvetio se kvalitetnom razvoju mladih sportaša, prenoseći im sportske i ljudske vrijednosti

Video i foto: PU istarska/MedVid produkcija

Policijska uprava istarske je u svojim redovima prepoznala kvalitetne policijske službenike koji su, osim zavidnih policijskih rezultata, vrlo aktivni i u radu u zajednici. Tim povodom , a u jeku kampanje po objavljenom natječaju za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac / policajka, predstavljamo jednog od sportskih promotora kampanje Postani policajac / policajka, Gorana Vujicu.

U bogatoj policijskoj karijeri koja je započela 1994. godine, prošao je specijalnu pa interventnu policiju, radio u Sektoru za granicu i Sektoru policije da bi od 2020. godine postao voditelj Odjela prometne i policijske tehnike u Sektoru pravnih, financijskih i tehničkih poslova.



Vujica je ujedno i bivši nogometni vratar i dugogodišnji trener mladih vratara. Ljubav prema nogometu otkrio je rano, u dobi s devet godina počeo je trenirati u tadašnjem nogometnom klubu Cement, a potom i u Uljaniku (današnja Istra 1961), s kojim je izborio II. HNL. Kopačke o klin ovjesio je u dobi od 33 godine, nakon čega je odlučio započeti s treniranjem mlađih naraštaja. U srpnju 2016. godine osnovao je Udrugu za obuku mladih vratara pod nazivom ''Vratari Istra''. Kaže, imao je sreću da su klubovi prepoznali potrebu za takvim radom te je naišao na podršku u vidu terena i svlačionica, a samostalno sam je radio kao trener vratara. Priča se s vremenom proširila i svakim danom je postajala sve ozbiljnija. U okviru udruge provodio se i projekt Trening kampova, kojem je bio cilj okupiti djecu istih interesa, potaknuti ih na druženje, dati im na važnosti. Na tim osnovama započeo je i suradnju sa Futsal Pulom koja se pretvorila u lijepu malonogometnu priču, u kojoj uz ulogu trenera vratara ima i edukativno-motivacijsku ulogu sa mladim ljudima i sa kojima je ispisao lijepo poglavlje u pulskoj sportskoj sceni naslovom viceprvaka Hrvatske 2022. godine i sudjelovanjem u malonogometnoj Ligi prvaka gdje su „dogurali“ među najboljih 16 ekipa u Europi, te osvajanjem Kupa i Superkupa Hrvatske u 2023. godini.

Oduvijek ističe, a i danas ponavlja, da ne postoji loše dijete. „Djecu oblikuje okolina u kojoj odrastaju, a meni je kao treneru najljepši osjećaj kada vidim da igrač napreduje u sportskom i ljudskom smislu, a da sam svjestan kako sam barem djelomično za to zaslužan.“

Profesionalnost i sistematičnost u trenerskom poslu prepoznali su i u pulskom nogometnom prvoligašu NK Istri 1961 gdje je koordinator u omladinskom pogonu za vratare. Cilj rada je u razvojnom procesu kroz dva olimpijska ciklusa generirati kvalitetne vratare koji bi mogli konkurirati za „jedinicu“ u istarskom prvoligašu.

Vujica je napomenuo da nekoliko mladića s kojima je kao trener radio još od 2005. godine, danas radi i u našoj službi. To je dokaz da su ti mladići, uz neupitne sportske vrijednosti, stekli i prave ljudske vrijednosti koje danas primjenjuju u obavljanju policijskog posla. Iako je policijski posao izazovan i sam po sebi nepredvidiv, on nudi sigurnost i mogućnost daljnjeg napredovanja, pa je i ovom prilikom pozvao sve mlade i motivirane ljude da se prijave na natječaj Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ i postanu dio plave obitelji.
 

Pisane vijesti