Vikend bez teško stradalih u prometu

Slika /2018/prometna policija motorist.jpg

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave istarske od 12. do 14. srpnja 2024. godine evidentirano je 16 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama šest osoba zadobilo je lakše tjelesne ozlijede.

Tijekom vikenda kontroliran je 471 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 7 vozila. Utvrđena je 297 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:
•             vožnja pod utjecajem alkohola - 15 prekršaja
•             nepropisna brzina - 88 prekršaja
•             nekorištenje sigurnosnog pojasa - 46 prekršaja
•             nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 19 prekršaja
•             neregistrirano vozilo - 7 prekršaja
•             ostali prekršaji - 122 prekršaja
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su 14. srpnja oko 2.,35 sati u Puljskoj ulici u Valbandonu zaustavili  46-godišnju rusku državljanku koja je pod utjecajem alkohola od 1.80 promila upravljala automobilom, njemačke registracijske oznake. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja žena je smještena u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv nje se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Priopćenja