Vikend bez teže ozlijeđenih u prometu

Slika /2018/prometna policija kontrola.JPG

Policijski službenici su i tijekom prethodnog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano sedam prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća sa ozlijeđenim  osobama i šest s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna je osoba lakše ozlijeđena. Alkohol je evidentiran u dvije prometne nesreće.

Utvrđeno je 140 prekršaja, od koji izdvajamo:
  • nepropisna brzina - 57 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 13 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 4 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 9 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo - 3 prekršaja
  • ostali prekršaji - 54 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je 380 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 7 vozača i 3 vozila.

Događaji koje izdvajamo:

Porečka policija zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila 14. siječnja oko 4,40 sati na kolniku Partizanske ulice kada je nepoznati vozač upravljao osobnim automobilom pulskih registracijskih oznaka te je prilikom izlaska sa parkirališnog prostora uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u prometni otok i dva prometna znaka, a potom i u informativni znak slobodnih parkirališnih mjesta u vlasništvu pravne osobe iz Poreča, nakon čega se udaljio sa mjesta događaja.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je automobilom upravljala 20-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1.03 promila. U nesreći nije bilo stradalih osoba, dok se protiv vozačice pokreće prekršajni postupak poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Također jučer  oko 16,15 sati u Ulici 43. istarske divizije u Poreču policija je zaustavila automobil pulske registracijske oznake kojim je pod utjecajem alkohola od 0,93 promila upravljao 45-godišnjak. Također, kontrolom je utvrđeno da vozač upravlja automobilom iako mu je ukinuta vozačka dozvola radi prikupljenih negativnih bodova. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Priopćenja