Vikend bez težih stradavanja u prometu

Slika /2018/alkotest.jpg

Policijski službenici su tijekom prethodnog vikenda provodili pojačane aktivnosti pa tako nije bilo težih stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave istarske tijekom produženog vikenda, od 29. prosinca do 1. siječnja,  evidentirano je osam prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozlijede.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su 273 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno sedam vozača i šest vozila. Utvrđena su 82 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:
 
  • vožnja pod utjecajem alkohola - 5 prekršaja
  • nepropisna brzina - 24 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 8 prekršaja
  • nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 8 prekršaja
  • neregistrirano vozilo - 6 prekršaja
  • ostali prekršaji - 31 prekršaja
 
Od događaja koji se može izdvojiti je postupanje interventne policije, koja je 1. siječnja oko 23 sata u Ulici Put od Fortica u Puli zaustavila 49-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.61 promila.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.
 

Priopćenja