Vozili pod jakim utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Zbog prometnih prekršaja, pulska prometna policija iz prometa isključila dva vozača 

Foto: Ilustracija

Jučer oko 21,25 sati na županijskoj cesti 5200, nedaleko Stancije Peličeti, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta.

Nesreća se dogodila kada je 41-godišnjak upravljao automobilom Opel osječke registracijske oznake prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.77 promila. Vozač je u jednom trenutku zbog visoke koncentracije alkohola izgubio nadzor nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu pravne osobe iz Pule.
 
Nakon prometne nesreće 41-godišnjak se udaljio s mjesta nesreće bez da je oštećenoj pravnoj osobi ostavio podatke o sebi i vozilu. Brzom intervencijom policijskih službenika, muškarac je uskoro pronađen, uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje, te mu je odlukom nadležnog suda određeno 15 dana zatvora.
 
U gotovo isto vrijeme, oko 21,30 sati, pulski prometni policajci su na Istarskom ipsilonu zaustavili automobil Opel, osječke registracijske oznake, kojim je iz smjera Pule u smjeru Vodnjana, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2.50 promila upravljao 45-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Vozač je uhićen i zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije policijske postaje.
 
Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nesavjesni vozač kažnjen je sa 20.000 kuna i zabranom upravljanja morotnim vozilima u trajanju od 6 mjeseci.

 

Stranica