Vozio odjavljeni motocikl pod utjecajem alkohola i prebrzo

Slika /2018/kaciga.JPG

Policija poziva vozače motocikla na poštivanje prometnih propisa kako bi spriječili svoje i tuđe stradavanje u prometu

Foto: Ilustracija

Jučer oko 23.40 sati na županijskoj cesti 5041, kod naselja Kaštelir - Labinci, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Nesreća se dogodila kada je 37-godišnjak upravljao odjavljenim motociklom te se kretao iz smjera Kaštelira prema naselju Kukci. Izlaskom iz oštrog zavoja, muškarac je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom te je prešao na travnatu površinu i pao.

Vozač je odbio liječničku pomoć, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 1.70 promila.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 37-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak.

Na istarskim prometnicama sve je veći broj motocikala i mopeda te stoga Policijska uprava istarska savjetuje vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče.

Vozače mopeda i motocikala policija savjetuje da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom te da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka.

Vozače motocikla također savjetujemo da se kreću propisanim brzinama i brzinu prilagode uvjetima na kolniku te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici. Isto tako preporuka je da koriste opremu koja nije propisana kao obavezna, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo).

Poštujte prometna pravila i budite odgovorni sudionici u prometu. Spriječite svoje i tuđe stradavanje te se sigurno vratite kući!
 

Priopćenja