„Zajedno protiv ovisnosti“ – tribina u Umagu

Slika PU_I/kampanja zajedno protiv ovisnosti.jpg

U četvrtak  24.studenoga u 10,30 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Umagu, Trgovačka 6, organizirat će se tribina za učenike srednjih šola iz Buja.

Foto: PU istarska

U sklopu kampanje „Zajedno protiv ovisnosti“ koju PU istarska provodi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, Službom za prevenciju i vanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, Obiteljskim centrom Istarske županije, Istarskom županijom, vijećima za komunalnu prevenciju gradova Pule, Umaga, Poreča i Rovinja, te centrima za socijalnu skrb istih gradova

 u četvrtak, 24. studenoga, u 10,30 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Umagu, Trgovačka 6, organizirat će se tribina za učenike Gospodarske škole Buje, Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje i Srednje talijanske škole „Leonardo da Vinci“ Buje.

Uz gradonačelnika grada Umaga g. Vilija Bassanese, sudionici na tribini bit će predstavnici  Službe za prevenciju i vanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja koji će učenike upoznati sa temom „Kako droga utječe na mozak“, Policijske uprave istarske koji će progovoriti o novim pojavnim oblicima droga i gđa. Vera Pavičić, defektolog, socijalni terapeut, koja će govoriti o alkoholizmu i drugim vrstama ovisnosti.

Nakon uvodnog dijela sudionici će odgovarati na pitanja učenika i pokušati učenicima pojasniti sve štetne posljedice konzumiranja opojnih droga i bilo kojeg oblika ovisnosti. 



Stranica