Zapljena droge na festivalu u Štinjanu

Slika PU_I///policija natpis i grb.jpg

Za vrijeme trajanja glazbenog festivala na području Štinjana, od 21. do 24. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Pula-Pola poduzeli su niz aktivnosti u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Foto: Ilustracija 

Za vrijeme trajanja glazbenog festivala na području Štinjana, od 21.  do 24. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Pula-Pola poduzeli su niz aktivnosti u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

U navedenom razdoblju, policijski službenici su postupali prema 30 osoba, koje su zatečene u posjedu opojne droge, od kojih je 29 osoba zatečeno je u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je jedna osoba osumnjičena da je prodavala drogu na festivalu. U počinjenju prekršaja zatečeno je 18 hrvatskih državljana, tri državljana Italije, tri državljana Belgije, dva državljana Njemačke te po jedan državljanin Slovenije, Austrije i Nizozemske. Od prekršitelja su oduzete sljedeće količine i vrste droga:  63.8 grama marihuane, 10 grama hašiša, 1.1 grama amfetamina, 6 komada Ecstasyja i 1 LSD.

Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, osumnjičeni je zatečen 23. srpnja oko 1.45 sati kod tvrđave Punta Christo te je kod sebe imao 14.8 grama halucinogenih gljiva, 15.55 grama marihuane i 25 komada LSD-a, jednu digitalnu vagu i mobilni uređaj. Pronađeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog 20-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Dakle, za vrijeme trajanja festivala, policijski službenici zaplijenili su ukupno slijedeće količine i vrste droge: 79.35 grama marihuane, 14.8 grama halucinogenih gljiva, 10 grama hašiša, 1.1 grama amfetamina, 6 komada Ecstasyja i 26 komada LSD.



Stranica