Zatečeni u pokušaju nezakonitog prelaska granice

Slika PU_I/vijesti/2017/granična policija zelena granica2.jpg

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 43-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma

Foto: Ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 43-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma. Naime, 5. studenoga oko 2.20 sati, u mjestu Štrped, policijski službenici uočili su kombi vozilo Renault Trafic, pulske registarske oznake, iz kojeg je izašlo nekoliko osoba te su pobjegle u šumu. Kod vozila je zatečen 43-godišnji vozač, 44-godišnja državljanka Kosova i njeno dijete, a pretragom šume pronađen je i 21-godišnji državljanin Kosova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je utvrdila da je 43-godišnjak 4. studenoga u večernjim satima, na području Ličko-senjske županije, s iznajmljenim vozilom preuzeo deset državljana Kosova kako bi im, za novčanu naknadu, pomogao u nezakonitom prelasku državne granice.

Osumnjičeni 43-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 5. studenoga u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a policijski službenici nastavljaju provoditi izvide.



Stranica