Završio u zatvoru zbog prometnih prekršaja

Slika /2018/apolicajac i vozilo2.jpg

Pulska je policija zbog niza prometnih prekršaja uhitila i  sankcionirala 39-godišnjeg vozača, a njegovog 29-godišnjeg suvozača zbog neovlaštenog posjedovanja oružja

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici su jučer oko 3.40 sati na raskrižju Nazorove i Mutilske ulice u Puli uočili automobil s probnim registracijskim oznakama, koji je prošao kroz crveno svijetlo na semaforu. Vozač se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je bježao kroz pulske ulice sve do raskrižja Ulica  Josipa Krmpotića i Mletačke, gdje se zaustavio.
 
Kontrolom je utvrđeno kako je 39-godišnjem vozaču isteklo važenje vozačke dozvole još 2019. godine. Također je utvrđeno kako upravlja vozilom pod utjecajem droge te da je vozilu isteklo važenje probnih tablica.
 
Po zaustavljanju vozila, 29-godišnji suvozač pokušao je pobjeći, no policijski službenici su ga ubrzo sustigli i utvrdili da kod sebe ima bodež, što je Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana zabranjeno tako da je policija protiv njega pokrenula prekršajni postupak.
 
Zbog počinjenih prometnih prekršaja, protiv 39-godišnjeg vozača policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od šest dana.

Priopćenja