Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika PU_I/novac, kune.bmp

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarskei Policijske postaje Porečdovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom i 35-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarskei Policijske postaje Porečdovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom i 36-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Za isto kazneno djelo tereti se i pravnu osobu sa sjedištem u Poreču, dok se 66-godišnjeg muškarca tereti da im je pomogao u počinjenju navedenog kaznenog djela.

Istraživanjem je utvrđena sumnja da su 42-godišnjakinja i 36-godišnjak, kao odgovorne osobe, uz pomoć 66-godišnjaka,od 1. siječnja 2011. do 24. kolovoza 2012. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju pravnu osobu, sačinjavanjem i knjiženjem umanjenih zaključnih stanja dnevnog prometa registara blagajni umanjivali promet nekoliko ugostiteljskih objekata na porečkom području. Razliku od stvarno ostvarenog prometa zadržavali su za sebe te na tu razliku nisu prijavili, obračunali i platili propisane poreze na dodanu vrijednost, na dohodak i na dobit, kao niti pripadajuće doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te zapošljavanje. Na taj su način oštetili Državni proračun za oko pet milijuna kuna te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.



Stranica