Na nagovor šefa krivotvorila potvrdu

Slika PU_I/auto_policija04.jpg

Kada je u siječnju ove godine 28-godišnjak s područja Umaga došao u referadu Policijske postaje Umag u namjeri da registrira svoj automobil, službenica referade posumnjala je u valjanost probnih pločica

Foto: ilustracija  

Kada je u siječnju ove godine 28-godišnjak s područja Umaga došao u referadu Policijske postaje Umag u namjeri da registrira svoj automobil, službenica referade posumnjala je u valjanost probnih pločica koje je 28-godišnjak pokušao razdužiti. Probne pločice izdalo je poduzeće iz Buja, pa je provedeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim direktorom poduzeća i 31-godišnjom uposlenicom, tijekom kojeg je utvrđeno da je uposlenica na nagovor direktora za predmetni automobil izdala probne pločice iako poduzeće nema odobrenje za izdavanje pločica već ga ima poslovnica u Poreču. Također je na računalu krivotvorila potvrdu za koju je navela da je izdana u Policijskoj postaji Buje.

Protiv uposlenice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, dok se protiv direktora podnosi kaznena prijava zbog poticanja na činjenje kaznenog djela.



Stranica