Uhićeni provalnici u automobile

Slika PU_I/policajac i veza u vozilu.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila osnovanu sumnju da su 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 25-godišnjak iz Pule krajem prošle godine počinili više teških krađa. 

Foto: Ilustracija 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila osnovanu sumnju da su 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 25-godišnjak iz Pule krajem prošle godine počinili više teških krađa.

Naime, oni su tijekom noći  s 21./22. prosinca prošle godine, provalili u dva osobna automobila na području Pule. U Heiningerovoj su ulici, uporabom prikladnog predmeta, ubadanjem u otvor cilindričnog uloška brave na prednjim vratima vozila Citroen Saxo, djelovali na mehanizam za otključavanje vrata te su iz unutrašnjosti automobila otuđili radio uređaj, pojačalo i zvučnik, čime su 20-godišnjeg vlasnika iz Pule oštetili za oko 5 tisuća kuna. Iste su noći u Kovačićevoj ulici provalili u vozilo Opel Astru. Nakon što su neuspješno pokušali na identičan način otvoriti vrata vozila, mladići su uporabom prikladnog predmeta razbili staklo na automobilu i iz unutrašnjosti otuđili radio uređaj te su time 39-godišnjaku iz Senja nanijeli štetu od oko 2 tisuće kuna.

Osim zajedničkih teških krađa, 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio je još dvije provale u osobna vozila. Prvo je krajem studenog u Ulici Bruna Kosa, ubadanjem u predjelu brave na prednjim vratima vozila, ista otvorio prikladnim predmetom te je iz unutrašnjosti otuđio radio uređaj, a nakon čega je prerezao crijevo za dovod goriva i time nanio 49-godišnjoj Puljanki sveukupnu štetu od oko tisuću kuna. Posljednju tešku krađu počinio je krajem prosinca, kada je u Kumičićevoj ulici, na već provjeren način, provalio u vozilo Peugeot 106, nakon čega je iz unutrašnjosti otuđio zvučnik i pojačalo, a čime je 25-godišnjeg vlasnika iz Pule oštetio za oko 4 tisuće kuna.

Daljnjim radom policijskih službenika, utvrđeno je da je državljanin Bosne i Hercegovine tijekom noći 22./23. siječnja ove godine počinio i kazneno djelo krađe. Naime, mladić je iz vinograda u mjestu Hrboki otuđio oko 3 tisuće metara bakrene žice i time oštetio 33-godišnjaka iz Barbana za oko 6 tisuća kuna.

Za počinjena kaznena djela, protiv dvojice mladića slijede posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica