Dvije osobe teže ozlijeđene u prometnim nesrećama

Slika /2022/Policija3.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda od 23. do 25. lipnja je na području Policijske uprave istarske evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih sedam nesreća s ozlijeđenim osobama i šest nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta. Dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede među kojima i jedna vozačica motocikla, dok je sedam osoba lakše ozlijeđeno.   

Jučer je u vremenu od 14 do 19 sati na području Policijske postaje Labin sukladno najavi provedena prometna akcija “Kontrola vozača mopeda i motocikala“, uz angažiranje mobilnog tima Policijske uprave istarske. Tijekom provođenja prometne akcije kontrolirano je 70 vozila i vozača, od kojih 36 vozača motocikala. Utvrđeno je ukupno 24 prekršaja iz oblasti Zakona o sigurnost prometa na cestama, od kojih 5 prekršaja vozača motocikala.
 
Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 635 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 29 vozača i devet vozila.

Utvrđeno je 455 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 121 prekršaj,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 118 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja,
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti alkohola i droga – 6 prekršaja,
  • upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje – 2 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 66 prekršaja,
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 9 prekršaja
  • ostali prekršaji – 116 prekršaja 

Pazinska je policija 24. lipnja oko 4 sata zabilježila prometnu nesreću kod mjesta Vranja u kojoj je 28-godišnjak lakše ozlijeđen nakon prevrtanja automobila na krov.
Do nesreće je došlo kada je vozač upravljao osobnim automobilom riječkih registracijskih oznaka iz smjera tunela Učka u smjeru Vozilići, kada je u blagom zavoju prešao ulijevo pri čemu je udario u betonski rubnjak i niski kameni masiv. Uslijed slijetanja u gusto raslinje, automobil se odbio od zemljanog nasipa te se prevrnuo na krov.

Vozač je prevezen u riječku bolnicu gdje je potvrđeno kako je zadobio lake tjelesne ozlijede, a alkotestom je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.44 promila. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača se pokreće prekršajni postupak.

Prometna je policija 24. lipnja oko 3 sata na kolniku Premanturske ceste zaustavila i kontrolirala  27-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pulskih registracijskih oznaka. Budući da je vozač davao znakove alkoholne poremećenosti, ponuđeno mu je alkotestiranje, kojom prilikom mu je očitana koncentracija od 1,65 promila. Muškarac je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Priopćenja