Policija razriješila još dvije provale iz serije

Slika /2020/provalnici.studeni3.jpg

Policija je prijavila dvojicu mladića za još dva kaznena djela, a kriminalističko istraživanje se nastavlja

Foto: Ilustracija

Nakon što su trojica serijskih provalnika krajem studenoga privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske, policija je nastavila provoditi izvide i utvrđivati vlasništvo predmeta koji su pronađeni prilikom pretrage vikendice u Žminju. Naime, policijski službenici tamo su pronašli velik broj ukradenih predmeta, od kojih su dio povezali s provalama na području Pule, a vezano za ostale predmete nastavili su provoditi kriminalističko istraživanje.

Osim pulske i porečke policije, kaznena djela na svom području razriješile su i rovinjska i pazinska policija. Rovinjska je policija ovog tjedna prijavila 20-godišnjeg hrvatskog državljanina za još jedno kazneno djelo teške krađe, a sada je i pazinska policija utvrdila da je odgovoran za još dvije provale na njihovom području. Mladića se sumnjiči da je zajedno s 25-godišnjakom u razdoblju od 21. studenoga do 4. prosinca počinio dva kaznena djela teške krađe. Kod mjesta Bazgalji provalili su u mobilnu kućicu i spremište za alat te su otuđili dvije plinske boce i pilu, čime su 64-godišnjaka oštetili za nekoliko tisuća kuna, dok su u mjestu Lindarski Križ provalili u kuću i obližnji objekt te su otuđili razne alate, trimere, plinske boce, kotao za rakiju i druge predmete, čime su 68-godišnjeg vlasnika oštetili za više tisuća kuna.

Zahvaljujući uspješnoj suradnji i angažmanu pazinske i rovinjske policije, čiji djelatnici su mjesec dana detaljno analizirali sve počinjene provale, pronađene tragove i operativne informacije s terena te su i pronašli vikendicu u kojoj su počinitelji pohranjivali ukradene predmete, razriješena je serije provala diljem Istre, a ukradeni predmeti vratiti će se svojim vlasnicima. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.
 

Stranica