S ukradenim automobilom izazvao nesreću

Slika /2018/policija natpis2.jpg

U nesreći je vozilo potpuno uništeno te policija traga za počiniteljem

Foto: Ilustracija

Policija je 29. listopada zaprimila prijavu 37-godišnjaka koji je oštećen kaznenim djelima neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i oštećenje tuđe stvari. Njemu je u noći sa subote na nedjelju iz dvorišta ispred obiteljske kuće u Ulici Monteci u Galižani otuđeno vozilo, koje je potom pronađeno nedaleko mjesta otuđenja u potpunosti uništeno, nakon što je sudjelovalo u prometnoj nesreći.

Naime, 37-godišnjak je u nezaključanom vozilu preko noći ostavio ključ na skrivenom mjestu. Ujutro je utvrdio kako je nepoznata osoba vozilo neovlašteno koristila te je automobil pronađen prevrnut na bočnu stranu i kako u potpunosti priječi prolaz cestom.

Policijski službenici obavili su očevid na mjestu nesreće i utvrdili kako je nepoznati vozač prednjim djelom vozila naletio na suhozid, od kojega se vozilo odbilo i od siline udara zarotiralo i prevrnulo na bočnu stranu.

Policija traga za počiniteljem ovih djela u kojima je vlasnik oštećen za više tisuća eura.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da prije napuštanja vozila poduzmu mjere kojima će zaštiti svoje vozilo od krađe. Vrata i prozore potrebno je zatvoriti, a vozilo zaključati, čak i ako ga napuštate na kratko vrijeme. Ključeve nemojte ostavljati u vozilu, kao ni torbe, novčanike ili vrijedne predmete.

U slučaju da postanete žrtvom krađe, odmah o tome obavijestite policiju na broj 192 kako bi policijski službenici mogli što prije započeti tragati za ukradenim automobilom.
 
 

Priopćenja