Vozili pod utjecajem alkohola pa prespavali u policiji

Slika /2023/policija i autoput.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu  

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda je na području Policijske uprave istarske evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba teško, a četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Tijekom vikenda kontroliran je 370 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 29 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 249 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:
  • nepropisna brzina – 103 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 37 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 27 prekršaja
  • neregistrirano vozilo – 4 prekršaja
  • ostali prekršaji – 55 prekršaja 
 
U noći sa subote na nedjelju, 28. na 29.10.2023., od 21 sat do 2 sata, na području Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet, provedena je prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge“. Alkotesiran je ukupno 81 sudionik u prometu, a utvrđeno je 14 prekršaja od kojih četiri prekršaja vozača pod utjecajem alkohola.

Porečka policija je 28. listopada oko 1.40 sati u Ulici Mate Vlašića zaustavila automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 29-godišnjakinja. Kontrolom je utvrđeno kako je automobilu isteklo važenje prometne dozvole, a vozačica je upravljala automobilom pod utjecajem alkohola od 1.64 promila. Ponuđeni test na prisutnost opojnih droga u organizmu izričito je odbila, a utvrđeno je i kako nije bila propisno vezana prilikom upravljanja automobilom. Vozačica je uhićena te joj je nadležni sud odredio ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 1750 eura i zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dva sata kasnije, oko 3.40 sati, na Narodnom trgu u Poreču policijski službenici su uočili automobil slovenskih registracijskih oznaka kako se ne kreće sredinom prometne trake već se kretao središnjim povišenim prometnim otokom. Automobil je zaustavljen na Obali maršala Tita te je za upravljačem zatečen 29-godišnji državljanin Srbije koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.67 promila. Muškarac je uhićen te mu je nadležni sud odredio ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 1350 eura i zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije na području R. Hrvatske u trajanju od dva mjeseca.
 

Stranica