Izazvao prometnu s tri promila

Slika PU_I/arena i kaciga.JPG

Jučer oko 19,40 sati u Ulici Starih statuta u Puli dogodila se prometna nezgoda s materijalnom štetom, a koju je pod utjecajem alkohola prouzrokovao 46-godišnjak iz Pule.  

Foto: PU istarska

Jučer oko 19,40 sati u Ulici Starih statuta u Puli dogodila se prometna nezgoda s materijalnom štetom, a koju je pod utjecajem alkohola prouzrokovao 46-godišnjak iz Pule. Naime, on je na parkirališnom prostoru započeo skretati u desno, bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, uslijed čega je došlo do kontakta prednjeg dijela vozila Renault Megan, pulskih registarskih oznaka i staklene stijenke trgovine, u vlasništvu poduzeća iz Pule. Nakon što je prouzrokovao prometnu nezgodu u kojoj je došlo do pucanja stakla na trgovini, 46-godišnjak se udaljio s mjesta događaja, a da nije ostavio svoje podatke odgovornoj osobi u trgovini, no policijski službenici pronašli su ga već nakon dvadesetak minuta i alkotestiranjem utvrdili da u organizmu ima oko tri promila alkohola.

Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv Puljanina slijedi podnošenje optužnog prijedloga.



Stranica