Proslavljen Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

Slika /2018/dan kapelanije 2017.jpg
Foto: PU istarska
 

U crkvi bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu, danas je održano svečano misno slavlje povodom obilježavanja Dana policijske kapelanije Policijske uprave istarske. Svečanu euharistiju predvodio je biskup porečki i pulski mons. Dražen Kutleša, uz koncelebraciju kapelana Policijske kapelanije Sv. Vida za Policijsku upravu Primorsko-goransku vlč. Mirka Vukoje, kapelana Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata za Policijsku upravu zagrebačku don Marina Drage Kozića, kapelana Policijske kapelanije Sv. Kvirina Sisačkog za Policijsku upravu sisačko-moslavačku don Ive Borića te kapelana Policijske kapelanije za Policijsku upravu istarsku vlč. Ilije Jakovljevića.

Misnom slavlju prisustvovali su načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot sa svojim suradnicima, predstavnik Samostalne službe MUP-a za suradnju s Vojnim ordinarijatom Josip Zagorščak, pročelnik Ureda državne uprave Istarske županije Draženko Janjušević, predstavnici Hrvatske ratne mornarice i vojske predvođeni kapetanom korvete Arđeom Mejakom  te župni zbor i vjernici župe Fažana.

Uvodnim pozdravom okupljenima se obratio vlč. Jakovljević, čestitavši svim djelatnicima Policijske uprave istarske Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, dok je mons. Kutleša u svojoj propovjedi napomenuo kako policijski službenici obavljaju težak i odgovoran posao te da čine sve da ljudima bude dobro i da se osjećaju sigurno. ''Da bibili korisni društvu i da bi nas svi cijenili, moramo biti ponizni i žrtvovati se za druge. Moramo živjeti dajući se za druge, moramo živjeti na pošten način'' naglasio je biskup, rekavši kako su policijski službenici u svom poslu izloženi i osuđivani samo zato jer rade svoj posao. Jer rade i žele raditi pošteno, a nekima to smeta jer onda ne mogu ostvarivati svoje ciljeve.

Na kraju misnog slavlja prisutnima se obratio i načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, koji je zahvalio biskupu Kutleši i policijskom kapelanu Jakovljeviću na dosadašnjoj dobroj suradnji i organizaciji misnog slavlja, napomenuvši da Policijska uprava istarska i dalje stoji na raspolaganju za logističku potporu kada je riječ o održavanju duhovnih vježbi, seminara, bračnih susreta i drugih aktivnosti Vojnog ordinarijata. Načelnik uprave čestitao je svim djelatnicima Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, uz poruku ''Neka nas sve nadahnjuje život našeg nebeskog zaštitnika blaženog Miroslava te da se svaki dan sjetimo one njegove poznate rečenice – Moja osveta je oprost!''