Memorijal Ivana Todorića

Slika /2022/MIT17.jpg

Četvrti Memorijal Ivana Todorića održat će se se u subotu, 14. rujna 2024. godine.



Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule, povodom Dana policije i godišnjice smrti policijskog službenika Ivana Todorića, krajem rujna organiziraju memorijalnu utrku na području Valbandona i Štinjana kako bi se obilježilo sjećanje na stradalog Ivana i promovirali zdravi stilovi života, odnosno sportsko-rekreativne aktivnosti.

Pokojni Ivan Todorić bio je mladi perspektivni policijski službenik Policijske postaje Pula-Pola, među najboljim polaznicima u svojoj generaciji te jedan od djelatnika koji se isticao svojim predanim radom. Stradao je 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći prilikom odlaska na svoje radno mjesto, u policijskoj odori koju je volio i s ponosom nosio.

Osim što se utrkom odaje počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti.

Svrha Zaklade policijske solidarnosti je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova. Zaklada se najvećim dijelom financira od dobrovoljnih priloga policijskih službenika, koji se na temelju pisane izjave policijskih službenika svakog mjeseca odbijaju od njihove plaće.



Informacije o utrci

Memorijal Ivana Todorića održava se krajem rujna sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natječu se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Obje utrke startaju u isto vrijeme na prostoru bivšeg policijskog kampa. Sudionici rekreativne utrke okreću se pred kraj šetnice Hidrobaze i vraćaju nazad istim putem do prostora starta/cilja, dok sudionici glavne utrke nastavljaju cestom do štinjanskih tvrđava Punta Christo, Grosso i Valmaggiore, nakon čega se vraćaju do Valbandona.


Dragi trkači, profesionalci i rekreativci, pridružite nam se i sudjelujte u humanitarnoj utrci, kojom se svi zajedno prisjećamo jednog dobrog čovjeka, policijskog službenika koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege!