Proslava Dana policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

  • Slika /2018/Dan kapelanije1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava istarska je 6. studenoga obilježila Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.

Foto: PU istarska

U crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani, jučer je svečano obilježen Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.

Misno slavlje, kojem su prisustvovali predstavnici Policijske uprave istarske na čelu s načelnikom Alenom Klabotom, predstavnici vojske, državne uprave i lokalne uprave, predvodio je vlč. mr. Lino Zohil, a svojim nastupom uveličala ga je Policijska klapa Sv. Matej iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.  

Uvodnim pozdravom okupljenima se obratio fažanski župnik i policijski kapelan vlč. Ilija Jakovljević, čestitavši svim djelatnicima Policijske uprave istarske Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, dok je vlč. Zohil u svojoj propovjedi o životu i mučeništvu bl. Miroslava Bulešića istaknuo kako je blaženik bio istinski rodoljub koji je čovjeka gledao neovisno o odori  te se držao vjere i svog poštenja, koje nije želio prodati ni za nikakvu zemaljsku cijenu.

Na kraju misnog slavlja prisutnima se obratio i načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, koji je zahvalio vlč. Zohilu na propovjedi te policijskom kapelanu na duhovnoj skrbi koju pruža djelatnicima policijske uprave. Budući da je policijski posao stresan i odgovoran te su policijski službenici svakodnevno suočeni s opasnostima i kroz svoj rad uglavnom imaju priliku vidjeti onu lošu stranu života, uloga policijskog kapelana bitna je kako bi djelatnicima pružio riječ utjehe i bio potpora u dušobrižništvu.