Policijski kapelan održao misu zornicu za djelatnike PU istarske

Slika /2019/zornica1712.jpg

Za djelatnike policijske uprave danas je održana još jedna misa zornica prije Božića

Foto: PU istarska

U prostorijama Policijske uprave istarske danas, 17. prosinca, slavljena je sveta misa zornica, koju je predvodio policijski kapelan don Ivan Borić.

Bivši policijski kapelan istarske policije, a sadašnji kapelan Policijske uprave sisačko-moslavačke, u svojoj propovjedi istaknuo je kako su policijski službenici nositelji sigurnosti, ali i nositelji duhovne snage, s obzirom na težak posao koji svakodnevno obavljaju.  Citirajući proroka Izaiju, kapelan je rekao ''Recite preplašenim srcima: budite jaki, ne bojte se! Evo Boga vašega''. Ove riječi upućuje prorok svom narodu da ga osokoli, ohrabri i podiže u nadi jer narod trpi progonstvo i siromaštvo. Podiže im ljubav prema domovini riječima ''Neka se raduje pustinja i zemlja osušena. Okrijepite ruke klonule, učvrstite koljena klecava, evo Boga vašega''.

U vrijeme Došašća, u vrijeme radosti i nade, don Ivo Borić pozvao je na zajedništvo i povjerenje među kolegama te je djelatnicima Policijske uprave istarske i njihovim obiteljima poželio sretan Božić i svako dobro.

Nakon misnog slavlja, djelatnici i načelnik policijske uprave Božo Kirin imali su se prilike uz čaj i kolače nakratko podružiti s kapelanom, a potom su se posvetili svojim radnim obvezama.