Svetom misom obilježen početak korizme

Slika /2023/Pepelnica1.jpg

Osim što je pozvao djelatnike da razvijaju duh poniznosti i da čine dobro, kapelan je naveo da je ljudski pokleknuti, no bitno je vratiti se na pravi put

Foto: Pu istarska

Policijski kapelan vlč. Ilija Jakovljević održao je danas, 22. veljače svetu misu za djelatnike Policijske uprave istarske. Sveta misa održana je na Čistu srijedu, odnosno Pepelnicu, dan kojim započinje 40 dana korizme.



Policijski kapelan posipao je djelatnike pepelom te je istaknuo kako je pepeo simbol pokore. „Bog je velikodušan i milosrdan prema onima koji mu se obraćaju pokorna srca. Pristupimo ovoj korizmi otvorena i pokorna srca te na taj način budimo radosni i širimo radost na ljude oko nas. Tijekom ovih korizmenih dana učinimo neko dobro djelo i razvijajmo duh poniznosti, pomognimo ljudima koji nas okružuju. U svakom ljudskom odricanju može se desiti da pokleknemo, no ako i pokleknemo bitno je da se vratimo na pravi put'', rekao je vlč. Jakovljević i pozvao vjernike da mole svakodnevno za svoje bližnje i sve pokojne djelatnike policije i branitelje.