Memorijal Ivana Todorića

Slika /2022/MIT17.jpg


Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule, povodom Dana policije i godišnjice smrti policijskog službenika Ivana Todorića, krajem rujna organiziraju memorijalnu utrku na području Valbandona i Štinjana kako bi se obilježilo sjećanje na stradalog Ivana i promovirali zdravi stilovi života, odnosno sportsko-rekreativne aktivnosti.

Pokojni Ivan Todorić bio je mladi perspektivni policijski službenik Policijske postaje Pula-Pola, među najboljim polaznicima u svojoj generaciji te jedan od djelatnika koji se isticao svojim predanim radom. Stradao je 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći prilikom odlaska na svoje radno mjesto, u policijskoj odori koju je volio i s ponosom nosio.

Osim što se utrkom odaje počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti.

Svrha Zaklade policijske solidarnosti je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova. Zaklada se najvećim dijelom financira od dobrovoljnih priloga policijskih službenika, koji se na temelju pisane izjave policijskih službenika svakog mjeseca odbijaju od njihove plaće.Informacije o utrci

Memorijal Ivana Todorića održava se krajem rujna sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natječu se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Obje utrke startaju u isto vrijeme na prostoru bivšeg policijskog kampa. Sudionici rekreativne utrke okreću se pred kraj šetnice Hidrobaze i vraćaju nazad istim putem do prostora starta/cilja, dok sudionici glavne utrke nastavljaju cestom do štinjanskih tvrđava Punta Christo, Grosso i Valmaggiore, nakon čega se vraćaju do Valbandona.


Dragi trkači, profesionalci i rekreativci, pridružite nam se i sudjelujte u humanitarnoj utrci, kojom se svi zajedno prisjećamo jednog dobrog čovjeka, policijskog službenika koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege!