Duhovna obnova za djelatnike PU istarske

Slika /2018/duhovna obnova 2014.jpg

Foto: PU istarska

U organizaciji policijskog kapelana vlč. Ilije Jakovljevića, 9. travnja je u zgradi policijske uprave održana duhovna obnova, koju je predvodio vlč. Zlatko Sudac na temu ''Dvije zapovijedi ljubavi''. Prije same duhovne obnove, na kojoj je sudjelovalo stotinjak djelatnika, vlč. Sudac susreo se i s načelnikom Policijske uprave istarske Dragutinom Cestarom.

Na samom početku, policijski kapelan pozdravio je vlč. Sudca i sve prisutne te im je poželio da na kraju korizmenog vremena i prije Velikog tjedna svi zajedno na trenutak zastanemo i pogledamo u nutrinu svoje duše te se zapitamo kakav je moj odnos prema Bogu i prema čovjeku.

Vlč. Sudac je, govoreći o dvjema zapovijedima ljubavi, potaknuo sve nazočne da se najprije zapitaju tko je za njih Bog te je istaknuo definiciju Boga kao Boga ljubavi. Potom je iz vlastitog iskustva iznio nekoliko primjera Boga ljubavi, naglasivši da se Božja ljubav pokazala u svoj svojoj punini na križu. Potom je progovorio o drugoj zapovijedi ljubavi, ljubavi prema bliženjem. Istaknuvši kako često puta zaboravljamo da smo svi pozvani da ljubimo svoje bliženje kao sami sebe, vlč. Sudac naglasio je kako je najveća tragedija za čovjeka nemoći ljubiti, opraštati i ne moći izaći iz okova grijeha.

U drugom dijelu duhovne obnove uslijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, a vjernicima je dana mogućnost i za svetu ispovijed. Ispovijedao je p. Đuro Vuradin.

U trećem i završnom dijelu duhovne obnove slavljena je sveta misa. Vlč. Zlatko Sudac je pozvao sve da se zamisle nad temom smrti. ''Svi moramo umrijeti. Isus je umro, ali njegova smrt daruje novi život'' istaknuo je vlč. Sudac.

Policijski kapelan zahvalio se na kraju svima koji su dali svoj doprinos ovoj duhovnoj obnovi, napose načelniku Cestaru na susretljivosti da se duhovna obnova održi te vlč. Zlatku Sudcu koji je došao u Policijsku pravu istarsku i predvodio duhovnu obnovu.