Misna slavlja u policijskim postajama

 

Tijekom proteklog tjedna, policijski kapelan vlč. Ilija Jakovljević predvidio je misna slavlja u dvjema policijskim postajama.

Policijsku postaju Buje, vlč. Jakovljević posjetio je 3. travnja  Na misi je sudjelovao načelnik postaje i dvadesetak djelatnika. Kapelan je u kratkoj homiliji naglasio važnost korizmenog vremena i pozvao sve da se manje odričemo onoga bez čega inače možemo te da više nastojimo biti ljudi, imati ljubavi, razumijevanja za svoje bližnje, napose jedni za druge.  Na kraju mise, kapelan se zahvalio načelniku postaje na organizaciji mise i svima unaprijed zažalio da Uskršnje blagdane dočekaju duhovno snažniji.

Na početku mise, koju je 8. travnja predvodio u Policijskoj postaji Umag, policijski kapelan  pozdravio je načelnika postaje i sve prisutne te u homiliji progovorio o korizmi kao vremenu duhovnog rasta. Naglasivši da evanđeoska čitanja često puta donose kako farizeji napadaju Isusa i sve što on čini, istaknuo je kao postoji opasnost da se i mi pretvorimo u farizeje i da sve kritiziramo, odbacujemo i da pokušavamo nametnuti svoja pravila, kako u društvenom, tako i duhovnom životu. Bog voli grešnike i ne bojmo se priznati svoju grešnost - istaknuo je kapelan.