Susret djelatnika Vojnog ordinarijata

 

U Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu, od 9. do 12. lipnja održan je susret djelatnika Vojnog ordinarijata, djelatnika MORH-ova Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu, MUP-ove Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom te pomoćnika vojnih i policijskih kapelana.

Voditelj susreta bio je don Josip Stanić, biskupski vikar za pastoral u Vojnom ordinarijatu. Za vrijeme trajanja susreta, prema programu, održana su predavanja iz pastoralne teologije, koja je održao vlč. Ilija Jakovljević, policijski kapelan u kapelaniji Sv. Mauro u PU istarskoj o temama: „Biblijsko shvaćanje braka i obitelji“ i „Crkveno učiteljstvo o braku i obitelji“. Nakon predavanja u kapeli Ivana Pavla II., koja se nalazi u sklopu odmarališta, slavljeno je sveto misno slavlje koje je predvodio umirovljeni biskup porečko-pulski mons. Ivan Milovan, u zajedništvu s predavačem i biskupskim vikarom. Biskup Milovan je predvodio misno slavlje i posljednji dan susreta.

U sklopu susreta, djelatnici su posjetili i Nacionalni park Brijuni,  gdje je unutar vojarne slavljeno sveto misno slavlje na otvorenom. Predvodio ga je vlč. Ilija Jakovljević u zajedništvu s don Josipom.

Posljednjeg dana susreta obrađena su aktualna pitanja iz života i djelovanja Vojnog ordinarijata u RH te su dane sugestije i prijedlozi djelatnika o poboljšanju i razvitku obiteljskog pastorala u Vojnom ordinarijatu.